MENU

Ma - Vr 09:00 - 17:00

Za - Zo GESLOTEN

Contact

+31 6 42 13 60 47

Nieuws

Zielsrelaties: Ga jij voor onvoorwaardelijke liefde?

Zielsrelaties heb je met mensen waar jij je op heel diep niveau mee verbonden voelt. Ze voelen anders dan anders, bijzonder, speciaal. Vaak ontmoet je elkaar op een manier die op een of andere manier geënsceneerd voelt, alsof het niet anders kon zijn dan exact hoe het ging. De ontmoeting maakt diepe indruk op je. Ook al ken je de ander nog helemaal niet, het voelt vertrouwd. Een enorme vreugde maakt zich meester van je. Je hebt elkaar gevonden! Lees meer

BodyDrumRelease (BDR)

Vind je het lastig om gevoelens toe te laten en spanning los te laten? Ik kan je daarbij helpen met behulp van BodyDrumRelease. Deze methode wordt gebruikt voor het verwerken van stress, angst en prikkels.

Hoe werkt BDR? Lees meer

Rouw en verlies

Bij rouw en verlies denken we meteen aan een dierbare die overleden is. Rouwen is een proces van het aanpassen aan een veranderde situatie. Verlies van een baan en het verbreken van een relatie brengen ook rouwgevoelens met zich mee. Ook als je zelf het besluit genomen hebt. Verlies van veiligheid kan zulke ernstige gevolgen hebben dat het leidt tot een Posttraumatische-stressstoornis (PTSS). Verlies van zelfstandigheid brengt ook gevoelens van rouw naar boven net als verwachtingen of dromen die niet uitkomen.
Fasen van rouw Lees meer

Hulp bij burn-out

Hulp bij burn-out

Als je een burn-out hebt, ben je ver over je grenzen heengegaan. Het ontstaat vaak na een lange periode van stress. Misschien waren er al langer signalen die je lichaam gaf om je te waarschuwen, zoals moeite met slapen, concentratieproblemen, maar ook lichamelijke klachten zoals een grieperig gevoel of hoofdpijn. Soms gaat dan het licht uit en heb je het idee dat je tot niets meer in staat bent. Het herstel na een burn-out is vaak lang. Mensen die een burn-out hebben gehad lopen ook een groter risico op een terugval. Vaak moet je echt wezenlijk iets veranderen. Door hulp te zoeken van een deskundige, kan je gerichter aan je herstel werken en een terugval voorkomen. Lees meer

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is bedoeld voor mensen die moeite hebben om bepaalde gebeurtenissen uit het verleden te verwerken. Door zulke gebeurtenissen kan je last hebben van onverklaarbare lichamelijke klachten, herbelevingen, concentratieproblemen en angst- en paniekaanvallen. Lees meer

Hulp bij onverklaarbare klachten

Niet alle klachten zijn te verklaren. Artsen noemen lichamelijke klachten waarvoor geen lichamelijke oorzaak gevonden is met een mooie term Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK). Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een voorbeeld van onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. Andere veel voorkomende klachten zijn vermoeidheid, hartkloppingen en eczeem. Het ontbreken van een oorzaak van de klachten betekent niet, dat je er maar mee moet leren leven. Je kunt wel iets doen aan je klachten. Lees meer

Hulp bij Trauma-PTSS

Als je iets schokkends meemaakt en dat niet goed hebt kunnen verwerken, kan een trauma ontstaan. Het kan gaan om een ongeluk, maar ook om langdurige mishandeling of ervaringen in een oorlogssituatie. Als je na deze gebeurtenissen klachten krijgt, wordt dit een posttraumatische stress-stoornis (PTSS) genoemd. Deze klachten kunnen bestaan uit slaapproblemen, nachtmerries, prikkelbaar gedrag en het gevoel dat je geen controle meer hebt over je emoties. PTSS kan vervolgens ook weer leiden tot andere klachten zoals een burnout. Het is dus belangrijk om deskundige hulp te zoeken.

Behandeling van Trauma-PTSS

Er zijn verschillende manieren om PTSS te behandelen. Samen kijken we wat jou het beste kan helpen. Dit kan ook een combinatie zijn van verschillende behandelingsmethoden. Alles is erop gericht de gebeurtenissen die hebben gezorgd voor je klachten een plekje te geven.
EMDR is een bekende therapie die veel gebruikt wordt voor mensen met traumatische ervaringen. Hypnotherapie werkt ook goed bij het verwerken van trauma’s. Je maakt gebruik van je onderbewustzijn om zo dichter bij je klachten en de trauma’s te komen. Met oefeningen die voortkomen uit het Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) werken we aan overtuigingen die belemmerend voor je werken. Je leert anders naar gebeurtenissen uit het verleden te kijken. Zo is er een scala aan mogelijkheden waarmee ik jou kan helpen.

Wacht niet langer met het zoeken van hulp en neem contact op voor een afspraak. Samen bespreken we welke behandeling het beste bij jou past.
06-42136047

Hoe heel je je Innerlijk Gekwetste Kind?

by Bianca Dekker

Laat ik allereerst duidelijk maken dat dit MIJN visie is, mijn ervaring.
Het is dus mijn waarheid en die hoeft zeker niet overeen te komen met jóuw visie, ervaring en/of waarheid.

Waarom ik dit vermeld, is omdat we eigenlijk allemaal gelijk hebben.
Wat we wel kunnen doen, is luisteren naar elkaar en leren van elkaar.
Hoé of wat een ander heeft gedaan, wat voor hem/haar werkte.
Die dingen eruit halen die misschien wel bij ons passen en dit proberen toe te passen op ons leven.
Wellicht werkt dit dan ook in jouw eigen situatie. Lees meer

error: Content is protected !!