Nieuws

Slaap je iedere nacht slechts vijf uur of minder?

Slaap je iedere nacht slechts vijf uur of minder? Dan zijn er voldoende redenen om stappen te ondernemen om dit te verbeteren, zelfs wanneer je jezelf fit voelt!

Een slaaptekort dat lang aanhoudt kan tot veel vervelende gevolgen leiden. Zo neemt je weerstand af en ben je meer vatbaar voor ziektes. Ook merken de mensen om je heen dat je vaak prikkelbaar, chagrijnig of juist overmatig emotioneel bent. Recentelijk is uit een Brits onderzoek gebleken dat wanneer je iedere nacht weinig slaapt, je op latere leeftijd een hogere kans hebt op het krijgen van een chronische ziekte.

Wil je om welke reden dan ook je slaap verbeteren? Dan kan ik je helpen met het vinden van de oorzaak van je slaapproblemen. Ik gebruik diverse therapievormen om de oorzaak van je slaaptekort aan te pakken en je op den duur weer lekker te laten slapen. Herstel van langdurig slaaptekort heeft namelijk tijd en aandacht nodig.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op. Bel of app naar 06-42136047.

Steeds meer mensen krijgen een burn-out. Wat zijn de signalen?

Hoor je ook steeds vaker van mensen om je heen dat ze een burn-out hebben? Er lijkt een ware burn-out golf te ontstaan. Een burn-out ontstaat als gevolg van langdurige stress. Vaak is dit werkgerelateerd, maar dat hoeft niet. Ook omstandigheden in je privé situatie kunnen zorgen voor spanning en stress. Een burn-out ontstaat niet van de ene op de andere dag. Vaak loop je al langer rond met klachten. Het is belangrijk om de signalen te herkennen en actie te ondernemen zodat je een burn-out kan voorkomen.

Wat is een burn-out?

Lees meer

Overprikkelling

“Ik loop in de stad. Mensen.. Heel veel mensen. Kleuren.. Heel veel kleuren. Reclame, etalages, geluiden, muziek, er loopt iemand tegen me aan, ik doe alsof het me niets doet, a
lsof ik sterk ben, maar eigenlijk kan ik hier helemaal niet tegen! Ik doe m’n noodzakelijke boodschappen en ga snel naar huis. Ah, eindelijk rust. Later wil ik even TV kijken; val ik midden in een reportage over een technofuif… klereherrie, laserstralen… Hoe kunnen ze dit leuk vinden??? Ik kan er niet meer tegen, knijp m’n ogen dicht, nee beter: doe de TV weer uit… Ik kruip met een dekentje over me heen in de hoek van m’n bank, maak me zo klein mogelijk, en zucht.”
Herkenbaar? Wilt u beter met overprikkeling leren omgaan? Bel voor een afspraak naar 06-42136047 of stuur een WhatsApp bericht.

Ze had er zo’n godsgruwelijke hekel aan:

Ze had er zo’n godsgruwelijke hekel aan: ze kon er niet precies de vinger op leggen, maar hij kreeg het altijd voor elkaar om dingen te zeggen die haar vreselijk onzeker over zichzelf deden voelen. Als zij iets zei over zijn gedrag, was het altijd niet waar of verbeeldde ze zich maar wat of was zij het eigenlijk zelf die een probleem had. ZEI HIJ. Vaak had ze het gevoel dat ze gek was en voelde zich zo machteloos… Dit verhaal gaat over Gaslighting, een subtiele vorm van psychologische manipulatie.
Herkent u zich hierin en wilt u hier beter mee leren omgaan? Bel voor een afspraak naar 06-42136047 of stuur een WhatsApp bericht.
P.S.
Hij en zij kunnen uiteraard omgekeerd worden, ook al is het vaak zoals hierboven omschreven.

Zielsrelaties: Ga jij voor onvoorwaardelijke liefde?

Zielsrelaties heb je met mensen waar jij je op heel diep niveau mee verbonden voelt. Ze voelen anders dan anders, bijzonder, speciaal. Vaak ontmoet je elkaar op een manier die op een of andere manier geënsceneerd voelt, alsof het niet anders kon zijn dan exact hoe het ging. De ontmoeting maakt diepe indruk op je. Ook al ken je de ander nog helemaal niet, het voelt vertrouwd. Een enorme vreugde maakt zich meester van je. Je hebt elkaar gevonden! Lees meer

BodyDrumRelease (BDR)

Vind je het lastig om gevoelens toe te laten en spanning los te laten? Ik kan je daarbij helpen met behulp van BodyDrumRelease. Deze methode wordt gebruikt voor het verwerken van stress, angst en prikkels.

Hoe werkt BDR? Lees meer

Rouw en verlies

Bij rouw en verlies denken we meteen aan een dierbare die overleden is. Rouwen is een proces van het aanpassen aan een veranderde situatie. Verlies van een baan en het verbreken van een relatie brengen ook rouwgevoelens met zich mee. Ook als je zelf het besluit genomen hebt. Verlies van veiligheid kan zulke ernstige gevolgen hebben dat het leidt tot een Posttraumatische-stressstoornis (PTSS). Verlies van zelfstandigheid brengt ook gevoelens van rouw naar boven net als verwachtingen of dromen die niet uitkomen.
Fasen van rouw Lees meer

Hulp bij burn-out

Hulp bij burn-out

Als je een burn-out hebt, ben je ver over je grenzen heengegaan. Het ontstaat vaak na een lange periode van stress. Misschien waren er al langer signalen die je lichaam gaf om je te waarschuwen, zoals moeite met slapen, concentratieproblemen, maar ook lichamelijke klachten zoals een grieperig gevoel of hoofdpijn. Soms gaat dan het licht uit en heb je het idee dat je tot niets meer in staat bent. Het herstel na een burn-out is vaak lang. Mensen die een burn-out hebben gehad lopen ook een groter risico op een terugval. Vaak moet je echt wezenlijk iets veranderen. Door hulp te zoeken van een deskundige, kan je gerichter aan je herstel werken en een terugval voorkomen. Lees meer

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is bedoeld voor mensen die moeite hebben om bepaalde gebeurtenissen uit het verleden te verwerken. Door zulke gebeurtenissen kan je last hebben van onverklaarbare lichamelijke klachten, herbelevingen, concentratieproblemen en angst- en paniekaanvallen. Lees meer