Nieuws

Hulp bij burn-out

Hulp bij burn-out

Als je een burn-out hebt, ben je ver over je grenzen heengegaan. Het ontstaat vaak na een lange periode van stress. Misschien waren er al langer signalen die je lichaam gaf om je te waarschuwen, zoals moeite met slapen, concentratieproblemen, maar ook lichamelijke klachten zoals een grieperig gevoel of hoofdpijn. Soms gaat dan het licht uit en heb je het idee dat je tot niets meer in staat bent. Het herstel na een burn-out is vaak lang. Mensen die een burn-out hebben gehad lopen ook een groter risico op een terugval. Vaak moet je echt wezenlijk iets veranderen. Door hulp te zoeken van een deskundige, kan je gerichter aan je herstel werken en een terugval voorkomen.

Herstel na een burn-out

Het is belangrijk om op een andere manier met stress te leren omgaan. Ook bepaalde karaktereigenschappen zitten je soms in de weg. Mensen die bescheiden zijn of slecht ‘nee’ kunnen zeggen, cijferen zichzelf soms compleet weg. Dit kan je risico op een burn-out vergroten. Om een burn-out in de toekomst te voorkomen, gaan we ook hiermee aan de slag.
Tijdens je herstel moet je leren doseren. Aan de ene kant niet bang zijn om weer activiteiten op te pakken, maar aan de kant ook op tijd een stapje terug doen. Dit is lastig. Samen kijken we hoe je dit het beste aan kunt pakken. Ook bespreken we hoe je niet weer in je eigen valkuilen trapt.

Life coaching

Een methode die ik toepas is life coaching. Met life coaching krijg je weer regie over je leven. Life coaching is gericht op je persoonlijke ontwikkeling. Juist na een burn-out denk je na over alle thema’s in je leven die belangrijk voor je zijn en sta je stil bij hoe je de juiste keuzes maakt in je leven zonder jezelf voorbij te lopen. Je zoekt naar een betere balans tussen werk en privé of bent tot het inzicht gekomen dat de baan die je had toch niet bij je past. Dit zijn allemaal onderwerpen die bij life coaching de revue kunnen passeren.

Preventie

Nog belangrijker is om natuurlijk een burn-out te voorkomen. Ook hierbij kan ik je helpen.