Nieuws

BodyDrumRelease (BDR)

Vind je het lastig om gevoelens toe te laten en spanning los te laten? Ik kan je daarbij helpen met behulp van BodyDrumRelease. Deze methode wordt gebruikt voor het verwerken van stress, angst en prikkels.

Hoe werkt BDR?

Met deze methode trommelt de begeleider afwisselend op de linker- en rechterkant van het lichaam. Hierdoor ontspan je en worden de hersenhelften gestimuleerd. Het verruimt het bewustzijn en komt meer in contact met je gevoel. Ook worden je creativiteit en intuïtie geprikkeld en krijgt je er meer zelfvertrouwen van. Het trommelen doe ik vooral op de schouders, maar soms ook op andere delen van het lichaam zoals benen en voeten.

Effect van BodyDrumRelease

Bij deze methode merk je na de eerste sessie meteen al effect. Vaak blijft dit effect dagen of zelfs weken doorwerken. De negatieve emoties, gedachten en beelden vervagen. De positieve gevoelens en gedachten worden juist waardevoller en levendiger. BDR is vergelijkbaar met EMDR, maar kan sneller en makkelijker toegepast worden.