Nieuws

Hulp bij onverklaarbare klachten

Niet alle klachten zijn te verklaren. Artsen noemen lichamelijke klachten waarvoor geen lichamelijke oorzaak gevonden is met een mooie term Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK). Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een voorbeeld van onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. Andere veel voorkomende klachten zijn vermoeidheid, hartkloppingen en eczeem. Het ontbreken van een oorzaak van de klachten betekent niet, dat je er maar mee moet leren leven. Je kunt wel iets doen aan je klachten.

Hypnotherapie bij onvoldoende verklaarde klachten

Er zijn verschillende dingen die de kans op onverklaarde klachten kunnen vergroten. Dit kunnen gebeurtenissen uit het verleden zijn of extra gevoeligheid voor wat er in je lichaam gebeurd. Je lichaam en je geest beïnvloeden elkaar. Hypnotherapie kan helpen om meer grip te krijgen op je klachten. Het kan je kwaliteit van leven verbeteren. De pijn die je ervaart, kan weggenomen worden en je stress vermindert.
Ik zet ook nog andere therapievormen in bij SOLK.