Nieuws

Hulp bij Trauma-PTSS

Als je iets schokkends meemaakt en dat niet goed hebt kunnen verwerken, kan een trauma ontstaan. Het kan gaan om een ongeluk, maar ook om langdurige mishandeling of ervaringen in een oorlogssituatie. Als je na deze gebeurtenissen klachten krijgt, wordt dit een posttraumatische stress-stoornis (PTSS) genoemd. Deze klachten kunnen bestaan uit slaapproblemen, nachtmerries, prikkelbaar gedrag en het gevoel dat je geen controle meer hebt over je emoties. PTSS kan vervolgens ook weer leiden tot andere klachten zoals een burnout. Het is dus belangrijk om deskundige hulp te zoeken.

Behandeling van Trauma-PTSS

Er zijn verschillende manieren om PTSS te behandelen. Samen kijken we wat jou het beste kan helpen. Dit kan ook een combinatie zijn van verschillende behandelingsmethoden. Alles is erop gericht de gebeurtenissen die hebben gezorgd voor je klachten een plekje te geven.
EMDR is een bekende therapie die veel gebruikt wordt voor mensen met traumatische ervaringen. Hypnotherapie werkt ook goed bij het verwerken van trauma’s. Je maakt gebruik van je onderbewustzijn om zo dichter bij je klachten en de trauma’s te komen. Met oefeningen die voortkomen uit het Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) werken we aan overtuigingen die belemmerend voor je werken. Je leert anders naar gebeurtenissen uit het verleden te kijken. Zo is er een scala aan mogelijkheden waarmee ik jou kan helpen.

Wacht niet langer met het zoeken van hulp en neem contact op voor een afspraak. Samen bespreken we welke behandeling het beste bij jou past.
06-42136047